¡Por fa! ¡Léenos un cuento!

Quantes vegades haurem sentit aquesta súplica! i és que hi ha una realitat que de vegades se’ns escapa. Els nanos de primer i segon passen de l’Etapa d’Infantil en la que la narració i lectura de contes és molt present, a quasibé una realitat a punt de desaparèixer. I això no pot ser! No podem, ni al col·legi ni a casa, escudar-nos en l’argument que ja són grans i que els contes són per a nens petits.

Els infants de les primeres edats (0-6) estan bastant acostumats a escoltar contes tant en l’àmbit escolar com familiar, certament gaudeixen amb escreix de la seva màgia. A partir dels 7 o 8 anys, però, ja són menys les oportunitats que en tenen perquè, ara com ara, i en general, l’activitat s’adreça específicament als més menuts, en gran part perquè socialment així es disposa i perquè l’escola ho veu com un joc o activitat d’Ed Infantil. És important que aquests infants que s’han nodrit, mica en mica, del món tan ric de la fantasia  com a oients receptors de històries, puguin tenir la possibilitat de seguir trobant aquest complement en el seu procés de creixement interior. És responsabilitat  de l’adult oferir-li mitjans perquè segueixi  escoltant contes i, a més, descobreixi i desenvolupi la seva capacitat creativa i creadora.

                               (Cliqueu damunt la imatge per poder llegir-la en gran)

calvin-cuento

    Amb paraules d’Anna Ristol: ” A los niños les fascina escuchar una y otra vez un relato que les gusta. Los cuentos tienen mensaje educativos y valores morales importantes y ayudan a los niños a superar las dificultades con las que se encuentran a lo largo del crecimiento. De ahí que, a veces, el niño insista en la repetición del mismo cuento, porque necesita acabar de captar el mensaje que ese cuento le transmite y la solución que ofrece a su propia problemática.”

El poder evocador d’un conte està implícit en les paraules, en l’entonació, en el gest, en la passió que s’expandeix. Els nens ho capten. A qui no agrada escoltar un conte!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s