Visita de l’escriptora Mª Àngels Ollé

El dijous 3 de març, en motiu de la Setmana de l’escriptor de l’Estació de les Lletres, ens va visitar l’escripotora Mª Àngels Ollé. En la seva trajectòria professional ha compaginat la docència amb una prolífica creació literària. És coneguda entre els mestres de l’alumnat més petit de les escoles d’arreu de Catalunya, ja que té molts llibres destinats a iniciar-los en la lectura.

L’any 1994 va rebre el Premi Crítica Serra d’Or de contes, amb el llibre “Un conte sense cap ni peus”. Conte que hem llegit aquestes darreres setmanes als alumnes de primer a tercer.

La primera sessió ha estat pels més petits, pels de primer. De manera breu, però molt clara, deixant entreveure la seva llarga experiència docent, els hi ha explicat què és un escriptor, i quin és el procés d’edició d’un llibre. El nombre i la qualitat de les preguntes deixen ben clar l’interès creat pel tema. Finalment, ens va explicar un dels seus contes. El resum és: bocabadats.

Després els de segon. Els va explicar un dels contes de Gianni Rodari: La historia de Tres Botons. Però sobretot, després de presentar el tema de l’escriptor, ha respost les moltes preguntes. “Quan va començar a escriure llibres?; Quin llibre t’ha agradat més d’escriure?; etc. Però ens quedem amb una: “Què és el que necessites per fer la teva feina?” La resposta: “solitut i temps per pensar”. I va afegir: “la feina de l’escriptor és triar… L’escriptor ha de triar. Això és el més difícil”.

Pausa pel cafè i xerrada amb alguns professors. Entre d’altres temes, ens va parlar del poder de la paraula i de la narració oral, comentant alguns projectes que està desenvolupant actualment.

La tercera sessió va ser pels de tercer. En aquest cas va aprofundir més en la vessant literària de l’escriptor, de la importància de la imaginació, i de la reflexió que requereix la poesia. En aquest cas també va respondre moltes preguntes dels alumnes. Ens quedem amb una “Què sents quan escrius un llibre?” La resposta ens va impressionar a tots, doncs va tornar a explicar el procés d’edició d’un llibre (de la idea al paper-llibre) però desde la visió dels sentiments de l’autor: il·lusió, pànic, inquietut, felicitat…

Els va encoratjar a escriure i aprendre molt. Ens va dir: “esteu aprenent! Quan jo era petita a part de mala lletra… també tenia faltes!”. Frase que va impressionar i animar als nanos.

En acabar vam fer la foto de rigor en el cartell oficial de la II Estació de les Lletres. No va voler sortir sola i la van acompanyar alguns alumnes. Abans de marxar, ens va escriure una dedicatoria a la portada del seu llibre “Un conte sense cap ni peus” que el Sr. Semis havia prefarat en format gegant.

Professionalitat, tendresa, carinyo, entusiasme… serien algunes de les paraules per definir la visita de Mª Àngels Ollé a la nostra escola.

Mª Àngels, moltes gràcies per aquesta feina tant fascinant i sobretot per compartir-la!!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s