El petit Tom i el vell Sam… ja viatgen pel món!

 

En Carles Herruz i en Joan Enric Bonastre, professors de Turó, van ser convidats el passat dia 7 d’abril a l’Escola Municipal de Música de Cambrils per explicar el conte “En Tom i la volta al món en trompeta”, a més d’una trentena de nens i nenes del cicle incial.

No podem dir que sigui una activitat directament organitzada per l’Estació de les Lletres, però sí que és un fruit del trimestre literari ja que ha estat escrit durant aquest període.

“En Tom i la volta al món en trompeta” és un conte que combina la narració amb la música de trompeta en directe. Un vailet anomenat Tom, amb l’ajuda de l’avi Sam, organitza un curiós viatge musical pel món, en el que la trompeta és el mitjà de trasport i la música és qui els guia el camí.

El text ha estat escrit pel Joan Enric Bonastre i la música i arranjaments pel Carles Herruz. La idea incial parteix de buscar una forma diferent de presentar la trompeta als alumnes de les escoles de música que han de triar quin instrument volen tocar.

Però la idea ha anat més enllà, i podem dir que el públic al que va dirigit són els infants en general. De fet alguns alumnes de Turó ja n’han tingut oportunitat de sentir-lo.

A més a més d’apropar als infants a la música dels instruments de vent i de difernents estils musical, també té un altre objectiu: l’animació a la lectura.

Ara només en faltarien les il·lustracions i una editorial que li agradés… poca cosa, només qüestió de temps.

El proper dijous 14 d’abril, en l’acte de cloenda de la II Estació de les Lletres, es farà la narració amb la música per a tots els alumnes de primer a tercer.

Anuncios

2 Respuestas a “El petit Tom i el vell Sam… ja viatgen pel món!

  1. Lluís Ignasi Bonastre

    Genial!

  2. Víctor Potau i Pladellorens

    Enhorabuena, gran proyecto!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s