Estudiar música… afinar el caràcter?

Abans d’un concert o d’una audició hi ha moltes hores de prepararió, amb tot el que això comporta d’esforç, de sacrifici, de paciència, concentració, perseverença, d’escoltar als altres, etc. Qui diu que això no es formatiu?

 El passat divendres per la tarda vam tenir el primer concert de la banda de música del col·legi. Va ser un concert repartit entre la coral, formada fonamentalment per alumnes del cicle inicial, el conjunt instrumental de Turó, i la banda de música del col·legi Irabia (Pamplona).

Hom pot pensar “que té a veure això en aquest blog?” Son diverses les coses en comú: a) molts alumnes de cicleinicialdia, partipen a la coral; b) un servidor, és qui dirigeix el blog i el tema musical; c) aquí volem mostrar el que no es veu al concert ni en els titulars: la feina prèvia de l’assaig.

 

La feina dura i el veritable treball no està en el concert en sí mateix. Està en les hores d’assaig. El concert és la mostra del resultat final, i un premi per a tot músic.

La major part de les hores d’assaig han estat a l’hora de l’esbarjo. Tots els qui han participat ho han fet de forma voluntària.

   

No podem oblidar, en molts casos, les hores d’estudi personal de les partitures.

 

Al músic, abans d’entrar en escena, li toca esperar, esperar, esperar… normalment són moments de nervis… cal aprendre a dominar-los.

 En el cas dels alumnes d’Irabia, van estar viatjant tot el matí, per arribar a dinar a Turó, preparar el concert i tocar. Després van disfrutar de la merescuda piscina del col·legi.

  

En definitiva que radere d’un concert o d’una audició hi ha moltes hores de prepararió, amb tot el que això comporta d’esforç, de sacrifici, de paciència, concentració, perseverença, d’escoltar als altres, etc. Qui diu que això no es formatiu?

  
Jo crec que sí, que la bona música pot afinar el caràcter.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s