Literatura i música per inaugurar la III Estació de les Lletres

José Manuel Mora Fandos inaugura l’Estació de les Lletres parlant d’escriptura, estètica, creativitat… i amb el seu saxo.

Dilluns 6 de febrer vam inaugurar la III Estació de les Lletres. I no ho podíem fer de millor manera que amb la visita d’un escriptor.

En José Manuel Mora Fandos és qui va donar el tret de sortida, amb una jornada maratoniana que va passar des dels més petits de la Primària fins al Batxillerat.

 

Va començar a primera hora amb una sessió amb els alumnes de 3r de Primària on els va descubrir que tots som escriptors. Amb molta traça va anar fent participar als més de quaranta alumnes en la creació d’un argument d’una història que alguns ja han posat per escrit. Podríem dir que es va tractar d’una sessió pràctica d’escriptura creativa. Sens dubte, apassionant.

  

El segon torn va ser pels de 6è, on els va parlar de creativitat.  Un aspecte molt adient per a desenvolupar el projecte que han començat aquest trimestre: escriure un llibre entre tots.

  

Després del descans, i d’un merescut cafè, va venir un dels moments més màgics o apoteòsics. La inauguració oficial de la III Estació de les Lletres. Més de 150 alumnes es van aplegar enfront el cartell oficial del projecte. Els vam dirigir unes paraules, i en José Manuel va inaugurar l’Estació firmant el cartell. Tot seguit dos temes de jazz, a càrrec del mateix José Manuel (saxo), Carles Herruz (trompeta) i Quique Bonastre (bateria).

 

En José Manuel va explicar que amb el saxo, també es pot escriure, i amb una demostració pràctica va comparar la creativitat literària i la creativitat en la improvització jazzística.

Sens dubte una forma original d’apropar als alumnes a l’escriptura, directament relacionada amb la lectura.

 

Però el marató del nostre escriptor convidat només havia arribat a la meitat. Va continuar amb una xerrada-conferència pels alumne de 4t d’ESO i 1r de BAT; va continuar a la tarda amb un taller d’escriptura creativa per alguns alumnes de 4t d’ESO i va arribar a la meta amb la xerrada-conferència del vespre pels pares d’alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat, als que va parlar d’educació en l’estètica.

Sens dubte, per a molts, no ha estat un punt d’arribada, sinó més aviat el contrari. Un punt de partida en el fascinant  argument de la vida i la lectura.

Mil gràcies, José Manuel!!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s