Visita d’en PERE PRATS SOBREPERE

(Després d’unes setmanes de forçosa pausa en l’activitat del blog, us presentem a continuació algunes de les darreres activitats de l’Estació de les Lletres.)

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

VISITA D’EN PERE PRATS

En el marc de la setmana de l’il·lustrador ens va visitar en Pere Prats, nascut a Reus, que ell mateix s’anomena dissenyador gràfic, il·lustrador i periodista tot en un.

Va fer ni més ni menys que sis sessions, una per a cada curs de la primària. En  les xerrades, molt amenes i entretingudes, ens va explicar en què ha consistit la seva feina durant més de 40 anys.

Amb exemples pràctics i divertits ens va parlar de les diferents maneres d’expressar-nos: la paraula, el gest i el dibuix. Ens va mostrar les diferències entre un il·lustrador i un pintor  i les raons per il·lustrar un llibre. També ens va parlar de la tècnica, del moviment, de  l’expressió de la cara com a il·lustració simple, dels estats d’ànim….

Ens va explicar també com ha il·lustrat la darrera col·lecció que ha publicat a l’editorial La Galera. Porta per títol “Quina gana!”, i les il·lustracions estan realitzades amb menjars. Aquesta tècnica va agradar molts als alumnes de totes les edats. El millor, com ell mateix ens va dir, és que deprés te les pots menjar. Alguns ja n’han fet les seves pròpies produccions.

A més a més, durant la setmana de l’il·lustrador, vam tenir al col·legi una exposició itinerant sobre la producció gràfica d’en Pere prats.  Amb el títol “Pere Prats Sobrepere: 40 anys dibuixant històries. Claus per l’ofici d’il·lustrador” s’enmarca una idea original del propi Pere Prats i l’Àngels Ollé, consistent en una dotzena de plafons que recullen de forma ontològica la producció de l’il·lustrador. La producció és de la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus i té com a objectiu el foment de la lectura.

En definitiva, ens va transmetre passió i entusiasme per la feina de l’il·lustrador, i ha aconseguit que veiem les il·lustracions i l’expressió gràfica d’una altra manera.

Pere, mil gràcies per compartir amb nosaltres aquesta feina tant apassionant!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s